En av årets høydepunkter er det årlige burgundslippet i Vinmonopolets spesialbutikker.  Her kan man sikre seg svært ettertraktede viner som kun er tilgjengelig i små partier. I årets slipp så finner du viner fra både fra Jaques Prieur og Camille Giroud.

 

Artikkelnr. Produsent Produktnavn Årgang
11616101 Giroud, C. St.-Romain Sous le Chateau 2017
11616301 Giroud, C. Meursault Vireuils 2017
11615901 Giroud, C. Savigny-les-Beaune Aux Clous 2017
11616201 Giroud, C. Volnay Lurets 2017
11616501 Giroud, C. Gevrey-Chambertin Crais 2017
11616401 Giroud, C. Gevrey-Chambertin Lavaux St.-Jacques 2017
11615801 Prieur Puligny-Montrachet Combettes 2017
11615701 Prieur Gevrey-Chambertin Premier cru 2017
11615601 Prieur Corton-Bressandes 2017
11616001 Prieur Musigny 2017

Domaine Jacques Prieur

Domaine Jacques Prieur jobber sterkt for å samle sammen ett knippe utvalgte viner fra de mest prestisjefulgte jordmonnet i Burgund. Fra Montrachet til Chambertin, Corton, Echézeaux, og Musigny. Dette inebærer 22 appellasjoner, inkludert den beste av de alle, Côte d’Or. Domainet produserer bare berømte Grand Cru og Premier Cru. Med en unntagelse, Clos de Mazeray i Meursault, som er en eksklusivitet. Men selv det beste terroir er ingenting uten erfarne, engasjerte personer som winemakeren Nadine Gublin og eieren Martin Prieur. Sammen har de klart å få frem det unike terroire på alle sine viner.

Maison Camille Giroud 

 

Vinhuset ble grunnlagt i 1865 og ligger i Beaune. I dag er det Joe Wender og Ann Colgin som eier Camille Giroud. Året 2002 markerte en ny begynnelse for Camille Giroud da de ansatte en ny vinmaker – en ung mann – David Croix – med fine anbefalinger fra Benjamin Leroux på den tiden av Domaine du Clos des Epeneaux. Han startet umiddelbart med en stor snuoperasjon av vingården, herunder innføring av en trepresse(fra 1920) for de røde vinene, åpne trekar for gjæring, bruk av liten eller ingen ny eik og lite «racking». Dagens vinproduksjon representerer en perfekt blanding av tradisjon og moderne teknologi. En bemerkelsesverdig snuoperasjon har oppstått, og vinene er nå mye mer smidig og imøtekommende. David Croix er fortsatt ansvarlig for vinproduksjon og samtidig er han også teknisk direktør hos Camille Giroud.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *